Wallet.png

Pay it forward

Zei er iemand GRATIS?

Jawel, alles dat je op deze blog terugvindt, is in principe gratis. Ben ik volledig gek geworden? Nope! Ik weet heel goed wat het is om de hulp die je nodig hebt niet te kunnen betalen. Bovendien zijn het vaak de mensen die het financieel moeilijker hebben, die (professionele) hulp het meest nodig hebben. Lees hieronder verder voor enkele cijfers of klik op de knop voor meer informatie.

 

Weetjes

Bronnen: geestelijkgezondvlaanderen en WHO

Eén op vier mensen krijgt vroeg of laat min of meer ernstige psychische problemen

Vrouwen hebben bijna twee keer zoveel last van depressie en angst

Mannen hebben veel vaker last van psychische stoornissen die te maken hebben met alcoholgebruik

Vlaanderen heeft één van de hoogste zelfmoordcijfers van Europa

46% van de mensen met een ernstige aandoening krijgt geen therapie

31% van de mensen met psychische problemen weet niet waar ze hulp kunnen vinden

32% van de mensen met psychische problemen stelt het zoeken van hulp uit om financiële redenen

De zelfmoordcijfers zijn het hoogst in bevolkingsgroepen met een laag of gemiddeld inkomen

 
_edited_edited_edited.jpg

Hoe werkt het?

Je bepaalt zelf waarvoor je betaalt én hoeveel je betaalt. Heeft de content die ik met je deel voor jou een meerwaarde gehad? Heb ik je doen lachen? Huilen? Inzichten bijgebracht? Prachtige zinsconstructies gemaakt? Of originele standpunten belicht? Voel je dan vrij om die waarde terug te geven door een bedrag te storten naar keuze. Zo zorg je ervoor dat ik interessante content kan blijven delen. Niet alleen met jou, maar ook met anderen die het minder breed hebben.

Moet just niks

Voel je zeker niet verplicht om iets te geven. De keuze is altijd aan jou. Heb je momenteel niet de middelen om hierin te investeren, maar wil je wél iets teruggeven? Deel dan jouw ervaring, een blogpost of andere content op sociale media en tag mij (@t.essence_blog op IG of @tessenceblog op FB) in je bericht! Op die manier zorg je ervoor dat de content die jou geholpen heeft ook anderen bereikt. Je weet immers nooit wie in jouw vriendenkring wat extra steun en advies kan gebruiken.

_edited.jpg