• Tess

De 7 essentials van Amy Landino

Bijgewerkt: 19 okt 2019

Amy Landino is een bekroonde YouTuber, professionele spreker en bestsellerauteur die vrouwen helpt hun dromen na te jagen. En mijn meest recente girl crush. Haar video's hebben mij geïnspireerd om eens goed na te denken over wat ik nu eigenlijk wil in het leven, me doen inzien dat het oké is om te breken met de heersende huisje-tuintje-kindjementaliteit en dat het leven vól mogelijkheden zit. Amy Landino is de reden waarom ik met deze blog begonnen ben.


Jep, deze blog had even goed een Amy Landino-fanpage kunnen zijn. En dat is het eigenlijk ook, met verschillende aanraders uit haar YouTube kanaal AmyTV en haar podcast Detail Therapy. Waarom er niet nog een schepje bovenop doen?


Hieronder vind je de 7 essentials van Amy Landino, die ze bespreekt in haar gratis audiogram The 7 essential steps for going after the life you want. Daarin benadrukt ze, nogmaals, hoe belangrijk het is om je leven te leven op je eigen voorwaarden, om te doen wat je zélf wilt en niet wat anderen van je verwachten.


Waarom zou je immers al je energie steken in een carrière als kantoorbediende, terwijl een 9-to-5 job eigenlijk helemaal niets voor jou is? Waarom zou je je settelen, terwijl je eigenlijk nog zoveel van de wereld zou willen zien? Waarom je dromen aan de kant schuiven voor wat anderen belangrijker vinden?


Leef je leven zoals jíj het wilt leven. Deze stappen helpen je op weg.


Mindful mornings


Sta jij 's morgens ook nét op tijd op om nog te kunnen douchen, misschien te ontbijten, eventueel je kinderen naar school te brengen en je vervolgens in de ochtendspits te smijten? Dan ben je zeker niet de enige. Maar als je erover nadenkt, staat je hele ochtendritueel in het teken van anderen: je baas, je klanten of collega's, je gezin,...


Amy is een grote voorstander van vroeg(er) opstaan, zodat je de dag kan beginnen met dingen waar je zélf gelukkig van wordt; op je rust de krant lezen, een ochtendwandeling maken, iets creatief doen, koffie drinken terwijl je naar een podcast luistert,... Het hoeft niet veel te zijn en je hoeft er je wekker niet vijf uur vroeger voor te zetten, maar begin de dag voor jezelf en je krijgt vanzelf zin om uit je bed te komen!


Sporten


Volgens Amy is de ochtend ook het perfecte moment om te sporten. Je voelt je meteen frisser en kan vol energie aan de dag beginnen. Maar 's morgens sporten is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Niettegenstaande is beweging een erg belangrijke factor om je goed (in je vel) te voelen. Iets met dopamine en runner's highs enzo. Probeer het dus in je week te integreren op een moment dat het jou goed uitkomt. Gewoon eens 30 minuten wandelen kan al deugd doen!


Time management


Als er iets is waar Amy bij zweert, dan is het wel time management. Op haar YouTube kanaal kan je over dat onderwerp alleen al meer dan 30 video's terugvinden. Not kidding. En als er één zinnetje is waar ze een bloedhekel aan heeft, dan is het wel: ik heb daar geen tijd voor.


Komaan. We all have the same amount of time in the day as Beyoncé. Of Christiano Ronaldo. Of Robert Downey Jr. Op een bepaald moment in hun leven stonden zij misschien exact op hetzelfde punt als waar jij nu bent: met een droom in je hoofd. En wat deden zij om hun droom waar te maken? Juist ja, er tijd voor maken!


Bekijk dus opnieuw je agenda en vind - of creëer - dat gaatje, niet alleen voor je dromen, maar ook voor de dingen die je gelukkig maken of waar je van geniet. Quality time met je kat. Een Peaky Blinders-marathon. Op restaurant gaan met je familie. Je nagels laten doen. Pintjes drinken met je vrienden. Vogels spotten. The list goes on.


Relaties


Niemand hoeft je waarschijnlijk te vertellen dat vrienden en familie belangrijk zijn. Maar minstens even belangrijk als je intieme kringen, is je netwerk; (ex-)collega's, kennissen, vrienden van vrienden,... Amy raadt je aan om je relaties te onderhouden en moeite te doen om nieuwe mensen te leren kennen: je weet immers nooit waar die nieuwe opportuniteit zich gaat voordoen of wat je van anderen allemaal kan leren.


Ben je van nature introvert of is de barrière om contact op te nemen of te leggen te groot, wees dan gewoon vriendelijk tegen de mensen die je tegenkomt. Geef complimentjes, bied hulp aan, wees positief,... zonder er iets voor terug te verwachten. Je houdt er zelf een goed gevoel aan over én mensen zullen over je beginnen praten. En met plezier iets voor je terugdoen.


Eerlijkheid


Als er iets is waar ik dan weer veel belang aan hecht, dan is het eerlijkheid. In elk opzicht. Wees om te beginnen eerlijk met jezelf: wat wil je zelf nu eigenlijk écht? Wat zijn je sterktes en wat zijn je zwaktes? Waar liggen jouw prioriteiten? En, eens je knopen hebt doorgehakt en beslissingen gemaakt hebt, hou jezelf daar dan aan. Jij bent verantwoordelijk voor jezelf, voor wat je doet en wat je zegt. No excuses.


Maar durf ook eerlijk te zijn naar anderen toe. Wat ik van Amy Landino geleerd heb, is dat het niet erg is om 'nee' te zeggen. Eigenlijk heb ik het daar nog steeds moeilijk mee; andere mensen dingen weigeren gaat bij mij al snel gepaard met een schuldgevoel. Maar als je anderen wilt kunnen helpen, er voor hen wilt kunnen zijn en het leuk wilt hebben samen, dan is het belangrijk om jezelf er ook écht goed bij te voelen en er ook écht plezier aan te beleven. Durf dus 'nee' te zeggen tegen dingen waar je je niet goed bij voelt of waar je echt geen zin in hebt.


Optimisme


Nog een groot struikelblok voor mij. Ik ben van nature geen optimist; ik zie de dingen gewoonlijk niet rooskleuriger dan ze zijn, bereid me altijd voor op elk worst case scenario dat me te binnen schiet en denk bij tegenslag al snel: typisch.


Maar, laten we eerlijk zijn, pessimisme brengt je geen stap verder. Tegenslagen zullen er altijd zijn, het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, shit is going to happen.


Een goede manier om een dagelijkse portie positiviteit in je leven te brengen, is dankbaar zijn. Denk actief na over de dingen in je leven waar je dankbaar voor bent, zoals je bed (heerlijk toch), de herfst (die kleuren!!), de tiramisu van je moeder (niemand maakt het beter), die heerlijke dag aan zee met je vrienden (geen tekening bij nodig), koffie (zwaar verslaafd, ik beken), WiFi (zeker op verlof), je kat (echt wel de allerbeste van de hele wereld), de muziek van je favoriete artiest (cuz meezingen onder de douche en in de auto en tijdens concerten en op random momenten samen met je vrienden),... Merci!


Zelfvertrouwen


Ai. Dat heb je, of dat heb je niet, toch? Volgens Amy Landino is zelfvertrouwen iets dat je kan leren en waar je in kan groeien. Herinner jezelf bijvoorbeeld zo vaak je kan aan je sterktes, je talenten, je vaardigheden, je behaalde successen enzovoort. Ga er bewust naar op zoek en herhaal ze elke dag als dat nodig is. Of schrijf ze op en hang ze aan de spiegel. Sla desnoods op je borst terwijl je ze voor jezelf reciteert. Whatever works.#amylandino #essenties #tessence #sport #positiviteit #zelfvertrouwen #mindfulness

21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven