• Tess

Is het verkeer echt je probleem?

In één van mijn eerste blogposts schreef ik dat je zelf de beslissing moet nemen om je leven te veranderen. En dat die allereerste stap op zoek naar geluk best klein kan zijn. Een boek lezen van iemand die je bewondert, motivational talks bingen op YouTube, naar podcasts luisteren in plaats van je blauw te ergeren aan het verkeer... Maar hoe vind je wat juist is voor jou? Hoe weet je wat jíj precies nodig hebt om je leven ietsje meer glans te geven?


Maar al te vaak schuiven we de oorzaak van onze ergernissen en frustraties af op externe factoren. Zoals het vn$jq#m!eio verkeer. Die ene collega die je werk écht opzettelijk moeilijker maakt. Of het pasgeboren kind van je buren dat je 's nachts wakker houdt met zijn gekrijs (it should be me crying, me). Je kan waarschijnlijk 101 redenen bedenken waarom jij op dit moment niet met een constante glimlach op je gezicht rondloopt. En geen ervan hebben te maken met jou.


Oké, het is natuurlijk perfect mogelijk dat je leven echt zou verbeteren, moest je niet elke dag uren staan aanschuiven op de ring rond Brussel. Of als die collega eindelijk de moeite zou doen om met Excel te leren werken. Of door je een paar oordopjes aan te schaffen. Maar wat als deze dingen zichzelf zouden oplossen? Zou je dan wél perfect gelukkig zijn?


Stel jezelf die vraag en wees eerlijk. Of, beter nog, probeer te doen wat je kan om die frustraties te verhelpen en bekijk of je daarna wél fluitend door het leven gaat. Vraag aan je baas of het mogelijk is om af en toe van thuis uit te werken, geef je collega die snelcursus Excel en koop. die. oordopjes. Of isoleer je muren. Je buren zijn misschien van plan om zich nog een paar keer voort te planten.


Wat je ook doet, het is vooral belangrijk dat je eerlijk bent met jezelf. Zoals Dr. Debi Silber het stelt in Amy Landino's podcastaflevering The Art of Emotional Intelligence:


It starts with honesty. Transformation starts when you tell yourself the truth.

Hoe voel je je echt? Zijn je frustraties echt oppervlakkig? Of zijn er andere dingen aan de hand waardoor je op de toppen van je tenen loopt? Neem jezelf eens onder de loep en leg de vinger op de wonde. Niet leuk, maar wel nuttig.


Zo kom je te weten wat er nu eigenlijk echt mist in je leven. Of niet helemaal loopt zoals je zou willen. En van daaruit kan je kleine stappen beginnen zetten in de richting van het leven dat wél is zoals je het zou willen.


#essenties #tessence #amylandino #detailtherapy #honesty #mindfulness

23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven