• Tess

Over t' Essence

Bijgewerkt: 31 jan 2020

Hey rockstar! Mijn naam is Tess, ik ben een blogger, copywriter en voormalig journalist met een zwak voor koffie, kaas, katten en muziek. Liefst van die harde. Met gitaren enzo. Het afgelopen jaar heb ik nóg een passie ontwikkeld. En daarom ben ik met deze blog begonnen.


In 2019 heb ik, samen met het decennium, immers een heel belangrijk hoofdstuk van mijn leven afgesloten. Een niet zo aangenaam, donker, zwaarmoedig hoofdstuk. Sinds mijn 18e worstelde ik met een eetstoornis en een zware depressie. Het is een lange strijd geweest met mezelf om mezelf, waarvan ik nu eindelijk écht het gevoel heb dat ik die gewonnen heb.


Het laatste jaar van die strijd ging alles opeens exponentieel sneller beter. Omdat ik besefte dat er, als ik écht verandering wilde zien, iets radicaal moest doen. Wat ik tot dan toe geprobeerd had om aan mijn demonen te ontsnappen, werkte niet. Of toch niet voor lang. Daarom deed ik na bijna tien jaar worstelen en ploeteren iets héél atypisch.


Net zoals de meeste mensen stond ik heel cynisch tegenover zelfhulp, mindfulness en al dat spirituele gedoe. Ik zag mezelf nog niet met mijn ogen gesloten en mijn hoofd in de wierook mijn connectie met God en Het Universum opzoeken. Alle respect voor de mensen die dat wel doen (you do you en da's awesome) maar ik geloofde in harde feiten, de status quo en de wetenschap.


Blijkt nu dat zelfhulp ook echt hélpt, dat mindfulness net héél praktisch en noodzakelijk is in de wereld van vandaag en dat spirituele gedoe... dat kan daar helemaal los van staan.


Als je een gelukkig en succesvol leven wilt leiden en positief wilt kunnen denken, dan heb je deze dingen nodig. Dan moet je (oude) gedachtepatronen kunnen en durven doorbreken en tegen de status quo ingaan. Net zoals een echte rockster.


Omdat ik geloof dat 'psychologische hulp' voor iedereen beschikbaar moet zijn, deel ik mijn ervaringen met rock 'n roll manieren van denken, grave (levens)visies en excentrieke levenswijzen op deze blog. Om anderen een laagdrempelige manier aan te bieden om de beste versie van zichzelf te worden. En om aan zichzelf te kunnen werken zonder het gevoel te hebben dat hulp onbereikbaar of onbetaalbaar is. I got you!


Alles dat je hier vindt (podcasts, boeken, apps, websites enzovoort) zijn gratis of voor een kleine prijs beschikbaar. Content waar ik echt in geloof, zonder zweverigheid, die je wákker schudt. En die voor mij het verschil heeft gemaakt.


Maak de beslissing om gelukkig te zijn.


Bevrijd je innerlijke rockster en rock your life!


P.S. Wil jij van je leven de beste tournee ooit maken? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier en krijg mijn gratis Rock Your Life-stappenplan recht in je mailbox! Verder geen spam. Beloofd.


P.P.S. Als je écht door een donkere periode in je leven gaat, kan deze blog en de content die je hier vindt je op de goede weg zetten. Maar ik ben geen psycholoog. De beste hulp die er is, kan je nog altijd van hen krijgen. Doe zoals ik, zet je schaamte of wat het ook is opzij en zoek de hulp die je nodig hebt. En die je verdient! Het helpt. Echt.


#girlboss #selfhelp #mystory #about #tessence #rockyourlife #mindfulness #boeken #zelfhulp #blog #mindset #mindshift #positivevibes #advice #writing #reading #productivelife #tips #positivemindset #books #positivity #blogger

141 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven